Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

Green Goddess Pasta

Zin in een romige pasta die zowel voedzaam als boordevol smaak is? Deze Green Goddess pasta combineert zachte tofu, frisse spinazie en verse basilicum tot een zijdezachte saus die je in een paar minuten op tafel hebt. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd. Dit recept is plantaardig, licht en verrassend lekker!

Lees verder onder de afbeelding

Green Goddess Pasta

Voedingswaarden

Kcal per portie: 608
Eiwitten: 96,3 gram
Koolhydraten: 20,4 gram
Vetten: 24,7 gram

Bereidingstijd

Totaal: 15 minuten

Ingredienten (2 porties)

  • Pasta naar keuze voor 2 personen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 80g spinazie
  • 1 handvol verse basilicum
  • 40g cashewnoten
  • Halve citroen
  • 75g tofu
  • Snufje zout

Instructies

  1. Verhit de olijfolie op een middelhoog vuur. Snijd de ui en knoflook en bak 5-10 minuten tot ze zacht, goudbruin en geurig zijn. Zet apart.
  2. Doe de spinazie in een grote kom en overgiet met kokend water. Laat 3-4 minuten staan, giet af en leg de spinazie in een ijsbad om het kookproces te stoppen.
  3. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  4. Giet de spinazie af en voeg deze samen met de gebakken ui en knoflook, 2 eetlepels pastawater en de overige ingrediënten in een blender.
  5. Mix tot een gladde saus. Proef en voeg naar smaak zout, citroensap of parmezaan toe.
  6. Meng de saus door de gekookte pasta en serveer met parmezaan.

Deze Green Goddess pasta laat zien hoe makkelijk het is om gezond en smaakvol te combineren. Serveer ‘m direct, eventueel met wat extra parmezaan of een handje rucola voor wat pit. Ook lekker als lunch de volgende dag, als er tenminste iets overblijft.

Eet smakelijk!